Menu
Close

2-19-8 Jingumae, Shibuya-
ku, Tokyo 150-0001 Long
Hill Jingumae 4F

Instagram

Mol.t

Use: Office
Completion: July 2022
Photo: Masaaki Inoue / BOUILLON
1 of 16
Mol.t

Overview

博多駅から東へ徒歩5分ほどのところにある、コワーキングスペース’Mol.t’のインテリアプロジェクト。
限られた空間の中でも空間の機能性に限界を感じないようなプランニングが求められた。
当空間は小規模オフィスが複数利用することを想定されていることから、2,3,6名用の執務エリアをボックス状に配置、そしてその床下に、高さ1400mmの収納空間を設え、それぞれのオフィスが執務エリアを効率よく使うことが出来ながらも入居者の荷物の増減に施設として対応できるようにした。
また、各オフィスの為に仕切られた空間の外でも様々な働き方が出来るよう、レクチャー/ラウンジ、会議室、集中ブースなど多様な働き方が出来るようにプランニングした。

An interior project for co-working space Mol.t, located a 5-minute walk east of Hakata Station in Fukuoka Prefecture.
Due to its limited size, the space required careful planning to function effectively.
The space is intended to be used by several small-scale offices therefore work areas for two, three and six people are arranged in a box-like structure. Storage space of 1400 mm high is provided under the floor of each work area and was designed to accommodate the increase or decrease of occupants’ luggage while allowing each group to use the work area efficiently.
In addition, we planned to allow for various working styles outside the areas partitioned off for each office, including a lounge, lectures, meeting rooms and booths for concentrating on work.

設計監理:SAKUMAESHIMA
施工:sync株式会社
用途:オフィス
所在地:福岡県福岡市
竣工年:2022年7月
竣工写真:Masaaki Inoue / BOUILLON

Design supervision: SAKUMAESHIMA
Construction: sync
Use: Office
Location: Fukuoka – shi, Fukuoka
Completion: July 2022
Photo: Masaaki Inoue / BOUILLON